Video afspelen

Hertog Jan – Vatgerijpt

gebrouwen met passie

De Grand Prestige Vatgerijpt van Hertog Jan is een begrip in Nederland. Elk jaar trekken brouwers Gerard en Micha erop uit om vanuit alle windstreken vaten te testen, waarop zij hun bier kunnen laten rijpen. Zo reisden we de afgelopen jaren naar Schotland, Portugal en Frankrijk om content te draaien die past bij de campagne van dat jaar. 

high-end

klant Hertog Jan

bureau The Valley

productie fourcreating

bekijk de hele case

Video afspelen

Schotland 2020: Geduld is een schone taak

01:02

In deze videos volgen we het proces van bier op whiskyvaten gerijpt in het mytische Schotse landschap. Door maandenlange rijping trekt de smaak vanuit het hout in het bier en zo onstaat de Grand Prestige Vatgerijpt. Wij waren met een 2-man crew (camera en regie) mee op een 2-weekse trip door de Schotse natuur, samen met onze partners van The Valley en NRC Media en uiteraard de brouwers van Hertog Jan. Hieruit volgden 14 videos, veelal short content, geschikt voor alle kanalen.  

Video afspelen

Portugal 2021: Paradox van Zoet

04:24

Dit jaar hadden we een grotere crew nodig, aangezien we ook de volledige pre-productie en productie kregen toebedeeld en het concept vroeg om meer mankracht. We regelden alles van A tot Z, zowel logistiek als productioneel met een 4-man crew. De videos van Paradox van Zoet zijn pareltjes geworden. We gingen langs bij wijnproducenten om hen te vragen naar de geheimen van de Portugese wijnen en ontdekten samen met Gerard en Micha het land en de eilanden van Portugal. Hieruit volgden 16 videos, van long format interviews tot short content. 

Video afspelen

Frankrijk 2022: Bière du Soire

00:34

De Franse slag hebben we leren kennen op deze trip naar Frankrijk. Een ware uitdaging op productioneel en logistiek vlak met temperaturen in Frankrijk geregeld boven de 37 graden. Het format is een Franse topchef die gerechten bedenkt die passen bij de vier, regiogebonden vatgerijpte bieren van Hertog Jan. Een heerlijk avondbier, te drinken tijdens of na de maaltijd. Daarnaast 4 regiovideos, 4 promotievideos, 2 overall videos en verschillende short videos, brengen het totaal op 26 videos, gecreëerd in twee weken met een 4-man crew.