Video afspelen

SNS Bank – Monnie Weetjes

Lavezzi Rutjes doet onderzoek naar geld

Een vijfdelige serie voor kids met de enige echte Lavezzi Rutjes. Geproduceerd in één enkele draaidag en een klassiek voorbeeld van een lean&mean-campagne: van productieschema tot grading en van shotlist tot animatielaag, allemaal volledig in-house.

lean&mean

klant SNS Bank

bureau Fitzgerald – an Ace agency

productie fourcreating

bekijk de hele case

Video afspelen

Aflevering 1: Waar komt geld vandaan?

03:01

In deze aflevering vraagt Lavezzi zich af waar geld vandaan komt. Een vraag die menig volwassene ook niet weet te beantwoorden, dus zeker het kijken waard. Als je je afvraagt hoe we dit maken: met 5 mensen. Licht, regie, productie, camera en geluid.

Video afspelen

Aflevering 2: Wat kun je met geld?

02:54

Bij een serie over geld is de hamvraag natuurlijk: wat kan je ermee? In deze aflevering ontdekt Lavezzi aan de hand van een expert wat je kunt met je centjes. Voor deze serie huurden we een woning af die ons verschillende opties gaf voor de settings die we wilden gebruiken.

Video afspelen

Aflevering 3: Hoe verdien je geld?

02:27

Tijdens Lavezzi’s onderzoek naar geld duikt hij uiteraard ook in de hoe-vraag. Hoe komen de papa en mama van Lavezzi aan geld? De animaties die je in de videos ziet, zijn door ons in-house gemaakt, aan de hand van de aangeleverde stijlgids vanuit SNS.

Video afspelen

Aflevering 4: Wie beslist hoe duur iets is?

02:12

In aflevering 4 duikt Lavezzi weer in de wereld van geld. Weer een pareltje en allemaal geschoten op één draaidag. Gezien het aantal afleveringen dat wij op deze draaidag moesten produceren, maakten we gebruik van getekende storyboards. Zo hadden we efficiënte controle over de shots.

Video afspelen

Aflevering 5: Hoe koop je iets wat je graag wilt?

02:53

In de laatste aflevering pakt Lavezzi nog één keer uit. En wij ook. We zoeken contact met SNS zelf om deze laatste prangende vraag te beantwoorden. Een echte lean&mean productie van begin tot eind.